Flex Advocaten

Frederic

Leleux

Advocaat - Attorney-at-law - Managing Partner
Master of business law - curator

Frederic behaalde in 2004 met onderscheiding de titel van Licentiaat in de Rechten aan de Universiteit van Gent. Nadien volgde hij in 2007 nog een grondige opleiding vennootschapsrecht aan de Fiscale Hogeschool te Brussel, en in 2008 een opleiding tot Master in het Ondernemingsrecht (Master of Business Law) aan de Universiteit van Antwerpen. Daarnaast volgde hij in 2009 de opleiding Curator-Vereffenaar aan de Universiteiten van Leuven, Hasselt en Antwerpen en werd hij benoemd tot scheepsvereffenaar. Hij wordt door de Ondernemingsrechtbank te Gent, afd. Dendermonde frequent aangesteld als curator.

Tussen 2004 en 2012 was hij advocaat-zaakvoerder bij Leleux Advocaten in Hamme en in 2013 richtte hij samen met mr. Alexander Wynter Flex Advocaten op met ondernemingsrecht als centraal thema.
Mr. Leleux heeft een bijzondere expertise in het faillissementsrecht en ondernemingen in moeilijkheden, vennootschapsrecht, oprichting, overname en stopzetting van ondernemingen, handelscontracten en aanverwante materies.

Frederic zetelde in 2021-2023 als lid van de Raad van Orde van Advocaten te Dendermonde.

Frederic Leleux