Flex Advocaten

Diensten

Flex Business Attorneys is gespecialiseerd doorheen diverse takken van het recht. Maar in de eerste plaats zijn we de juridische partner van de ondernemer, groot en klein. Wij zijn zowel uw proactieve juridische adviseur als uw pleiter in rechte.

Diensten

Overnames (M&A)

Overnamebegeleiding
Of u nu een onderneming wil overnemen of overlaten door de overdracht van de activa (assetdeal) of de aandelen (sharedeal): we staan u bij vanaf de eerste contacten met een potentiële koper of verkoper tot de closing van de overname. We maken, reviseren en onderhandelen waterdichte contracten gedurende het gehele traject: NDA (Non Disclosure Agreement), LOI (Letter of Intent), SPA (Share Purchase Agreement), Closing Memorandum,… Ook zorgen we voor een naadloos verloop van de Due Diligence. En dat steeds in overleg met uw eigen accountant, financieel adviseur en de financiële adviseurs of revisoren waarmee we samenwerken.

Due Diligence
Een Vendor Due Diligence is een must wanneer u een onderneming wenst te verkopen. In een veilige digitale dataroom archiveren we alle informatie en documenten van uw bedrijf. Een uitgebreide lijst, afhankelijk van de specifieke activiteiten van uw bedrijf. Zo komen we tot een complete screening van uw bedrijf en sporen we mogelijke juridische risico’s op. Nadien krijgt u een uitgebreid Vendor Due Diligence Report, waarmee we samen aan de slag gaan om uw bedrijf verkoopsklaar te maken. Zo vermijden u en uw potentiële koper onaangename verrassingen. Bovendien verkleint een grondige vendor due diligence de kans op onderhandelingen over de prijs drastisch.